Ett enkelt, snabblagat recept på Elotes. Ett enkelt, men ändå lyxigt sätt att äta majs på. Perfekt att äta bara för sig eller som tillbehör till bland annat grillat!
Majskolv på mexikanskt vis!
Ingredienser
6 till 8 majskolvar
100 ml växtbaserad Crème fraîche
100 ml majonnäs (vegan)
100 ml hackad koriander
1 vitlöks klyfta
2 teskedar limezest
2 matskedar limejuice
100 ml vitost
Limeklyftor (till servering)
En nypa salt
Tillbehör
Gör så här
Lägg majsen på grillen med hög värme, låt den få fin färg.
Fläta blasten för pluspoäng.
Blanda creme fraîche, mayo och vitost.
Riv ner zest från 1 lime och en vitlök, pressa i juicen från 1 lime.
Salta och vänd ner hackad koriander och rör om.
När majsen är klar, bred dem med krämen och toppa med chili flakes, koriander och en squeeze lime.
>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>