Till Internationella Taco Dagen hyllar vi tacon som blivit en svensk (långt ifrån mexikansk) klassiker och fredagens national rätt: tacos med hårda skal.
Fritera majstortillas i en kastrull eller fritös, värm oljan till ca 180 grader.
Lägg försiktigt ner ett bröd åt gången, tryck ned brödet i mitten med en slev eller stekspade, sidorna viks automatiskt upp och formar ett "U".
Hjälp till att forma genom att trycka skalet lätt mot kanten om det behövs.
Ta upp skalen när bubblorna lugnat ner sig. Lägg på ett galler eller hushållspapper för att svalna.
Värm en stekpanna på medium värme, häll i rikligt med matolja, hackad lök, chili och fräs till löken mjuknat. Tillsätt Classic Spice Mix och valfri färs. Stek till färsen fått en stekyta.
Stek svarta bönormed lite matolja på medium värme.
Strimla sallad, skiva tomater och ta fram övriga ingredienser.
Montera:
Servera dina tacos i El Taco Truck Chihuahua eller på fat.
Lägg bröden i chihuahuan
Börja med bönorna i botten
Sedan färsen
Sallad
Tomat
Guacamole
växtbaserad Crème fraîche
Riven "ost"
Hot sauce & Lime
>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>