Ett enkelt, snabblagat recept på Masa Dumpling Soup.
Ingredienser
2,5 dl majsmjöl (Masa Harina)
1/2 dl matolja
1/2 dl vatten
4 ägg eller äggsubstitut
1 tsk bakpulver
Grönsaksbuljong
1 morot
1 endive
1 avokado
1 jalapeño
1 lime
1 dl majs
1 näve spenat
1 knippe koriander
1 knippe dill
1 vårlök
Tillbehör
Gör så här
Mixa äggen, vatten och olja i en skål. Vispa ner Masa Harina, bakpulver, hackad dill, salt & peppar. Smeten ska vara kladdig men inte för lös. Ställ in skålen i kylen i ca 30 minuter.
Värm 2 kastruller med vatten och buljong. Den ena för att koka dumplings och den andra till soppan.
Skala och skiva moroten och lägg i det kokande vattnet i soppkastrullen. Skiva Jalapeno, endive och avokado.
Ta ut Masa degen ur kylen, ställ fram en skål med kallt vatten för att doppa händerna för att lättare rulla dumplings bollarna.
Ta upp en klick deg i handen och rulla till bollar (ca 3-4cm) och droppa försiktigt ner dem i vattnet. Koka ca 20 minuter.
När morötterna är klara, ställ kastrullen åt sidan och lägg i vårlöken.
Montera ner alla ingredienser i en djup tallrik: dumplings, spenat, majs, endiver, morötter, vårlök, jalapeño. Toppa med: buljong, avokado, koriander och pressa över lite lime.
>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>