- Stek tortillan i en torr stekpanna på en hög temperatur tills den får lite färg.
- Häll frityroljan i en djup stekpanna och värm upp den till ungefär 160° C.
- Doppa försiktigt tortillan i oljan och forma den snabbt till ett u, lägg på ett papper för att svalna.
- Blanda socker och mald kanel i en gryta och doppa tortillan i blandningen, så att den täcker brödet. Om det inte fastnar kan du borta lite olja på brödet och prova igen.
- Smält choklad och hacka pistagenötterna.
- Skär ananasen i små bitar och stek i en het stekpanna med lite olja. När den får lite brun färg, addera lite salsa och låt det koka under 1 minut. Addera lite av den överblivna socker och kanelmixen, blanda och ställ åt sidan.
- Doppa tortillan i chokladen och toppa med pistagenötterna. Lägg i frysen.
- Vispa ditt val av grädde till ett fluffigt moln och addera karamellfärg eller låt det vara vitt, beroende på vad du föredrar.
Inför servering: Ta ut tortillan från frysen. Fyll med lite ananas i botten, sedan grädde, frukt och bär. Toppa med färsk mynta och sommarblommor.