Midsummer tacosMidsummer tacosMidsummer tacos

Midsummer tacos

Sweet vegan midsummer taco dessert.

Ingredienser

1 paket El Taco Truck Tortillas

1 liter frityrolja

4 dl socker

1 kanelstång

4 dl vegansk vispgrädde

karamellfärg

1 dl pistagenötter

1 mörk chokladkaka

1/2 anananas

2 dl jordgubbar och/eller andra frukter och bär.

Hackad mynt

Fruktig salsa

Sommarblommor för dekoration

Tillbehör

Gör så här

  1. Stek tortillan i en torr stekpanna på en hög temperatur tills den får lite färg.
  1. Häll frityroljan i en djup stekpanna och värm upp den till ungefär 160° C.
  2. Doppa försiktigt tortillan i oljan och forma den snabbt till ett u, lägg på ett papper för att svalna.
  3. Blanda socker och mald kanel i en gryta och doppa tortillan i blandningen, så att den täcker brödet. Om det inte fastnar kan du borta lite olja på brödet och prova igen.
  4. Smält choklad och hacka pistagenötterna.
  5. Skär ananasen i små bitar och stek i en het stekpanna med lite olja. När den får lite brun färg, addera lite salsa och låt det koka under 1 minut. Addera lite av den överblivna socker och kanelmixen, blanda och ställ åt sidan.
  6. Doppa tortillan i chokladen och toppa med pistagenötterna. Lägg i frysen.
  7. Vispa ditt val av grädde till ett fluffigt moln och addera karamellfärg eller låt det vara vitt, beroende på vad du föredrar.

Inför servering: Ta ut tortillan från frysen. Fyll med lite ananas i botten, sedan grädde, frukt och bär. Toppa med färsk mynta och sommarblommor.

>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>

Fler recept

Fler recept