JONAS CRAMBY | MAJSTORTILLA MED REFRIED BLACK BEANS OCH VEGANSK GUISADOJONAS CRAMBY | MAJSTORTILLA MED REFRIED BLACK BEANS OCH VEGANSK GUISADOJONAS CRAMBY | MAJSTORTILLA MED REFRIED BLACK BEANS OCH VEGANSK GUISADO

JONAS CRAMBY | MAJSTORTILLA MED REFRIED BLACK BEANS OCH VEGANSK GUISADO

Matig tacos inspirerad av genuina mexikanska smaker.

Ingredienser

4 portioner

1 pkt El Taco Truck Corn Tortillas

Svarta bönor

El Taco Truck Chipotle Salsa

Koriander + silverlök, finhackad

 

Guisado:

4 potatisar

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 msk chiliflakes

1 tsk vegetariskt buljongpulver

Olivolja

Salt

Tillbehör

Gör så här

1. Skär potatis i ca 2 cm stora kuber och rosta med olivolja och salt i 225 grader varm ugn tills dess att de är knapriga, ca 40 minuter.

2. Skiva en gul lök och stek i medelvärme tills den mjuknar och karamelliseras.

3. Tillsätt svartkål, skivad vitlök, chiliflakes och vegetariskt buljongpulver och stek lite till. Häll på 1 dl vatten och låt koka bort under ett par minuter. 

4. Blanda med den knapriga potatisen. Smaka av med salt.

5. Värm upp dina majstortillas på valfritt sätt, antingen i stekpanna eller som vi proffs gör: på en gasolspis a la minute. För mjuka tortillas: låt vila i en handduk. För lite krispiga: ät direkt. 

6. Grunda med lite Svarta bönorför krämighet. Proffsen tar två majstortillas per taco.

7. Sedan på med Guisadon.

8. Toppa med Chipotle Salsa, koriander och hackad silverlök.

>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>

Fler recept

Fler recept